Rreth Nesh

Rreth Nesh

Historia e ALDEX  Sh.p.k

Kompania Aldex sh.p.k u themelua nga Ali Çeku në fund të viteve '80, në Pejë.

Në vitet e para kompania merrej kryesisht me shitje të produkteve të ndryshme si veshje, teknikë të bardhë (prodhuesi Gorenje) dhe materiale ndërtimi.

Gjatë viteve '90 kompania Aldex filloi shitjen dhe shpërndarjen e produkteve nga qeramika, porcelani, graniti, elemente sanitare kryesisht produkte të importuara nga Italia, Greqia dhe Spanja.

Gjatë periudhës 94 -95 kompania Aldex ka shpërndarë dy pika shitjeje, pika e shitjes së qeramikës dhe një tjetër për materiale ndërtimi, të dyja në qytetin e Pejës. Për një periudhë shumë të shkurtër Aldex merr me qeramikë rreth 60% të tregut të Kosovës. Viti 2002-2004 sjell ndryshime të mëdha sidomos në qytetin e Pejës me showroom ekskluziv me sipërfaqe prej 600 m2.

Si vit i ardhjes në historinë e kompanisë konsiderohet viti 2006 vit në të cilin kompania Aldex hapi një showroom në Prishtinë me sipërfaqe 800m2 a në të njëjtin vit Aldex Group zgjeron biznesin duke filluar ndërtimin e kompleksit të objektit banesor në Prishtinë të përbërë nga dy blloqe. i objekteve me siperfaqe 24600m2.

Kompania Aldex sot bashkëpunon me 2 pika shitjeje.

Në asortimentin tonë mund të gjeni pllaka qeramike për pllaka banjosh për dysheme, pllaka guri dekorativ për kuzhina, shkallë nga mermeri dhe graniti  dhe pajisje sanitare. Në përgjithësi Aldex bashkëpunon me kompani botërore më tepër me kompani nga Italia dhe Spanja.

Në vitin 2016 Aldex ka hapur një fabrikë të përpunimit të gurit për mermer dhe granit.

Në vitin 2017 fillojmë ndërtimin e objektit banesor në qytetin e Pejës përfundojmë objektin e parë, sot në vitin 2022 po përfundojmë të katërtin.